مجمع علمی پژوهشی دانش آموختگان علوم قرآن و حدیث

معرفی مجمع
مجمع علمی پژوهشی دانش آموختگان معارف قرآن و حدیث، تجمعی از دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی با گرایش های مختلف علوم قرآن و حدیث است که با هدف محوری ترویج معارف قرآن و علوم اهل بیت و به منظور توانمند سازی وتقویت بنیان علمی- پژوهشی دانش آموختگان  این رشته ها تشکیل گردیده است.


قابل تذکر است که این مجمع به پشتیبانی و حمایت موسسه مهد قرآن کریم،  به پیشنهاد دانش آموختگان علاقه مند به فعالیت در جهت تعمق بخشی در رابطه با معارف آموخته شده شکل گرفته است و توسط اساتیدی با سوابق حوزوی و دانشگاهی سرپرستی می گردد.


روند برنامه های برگزار شده

بدین منظور هر سالۀ  با برگزاری دوره های آمادگی آزمونهای تحصیلات تکمیلی رشته  علوم قرآن و حدیث (کارشناسی ارشد و دکتری) و دوره های آموزشی پژوهشی تکمیلی به صورت مقطعی مانند: کارگاه مهارت درک متون عربی، کارگاه آموزشی نگارش و تدوین مقالات علمی– پژوهشی، دوره جریان شناسی  فکری امامیه، اهداف فوق را تعقیب می نماید وهمچنین با توجه به نیاز داوطلبان به جهت رفع نواقص موجود و تکمیل سیر آموزشی  درصدد  تدارک و برگزاری  دوره های دیگر نیز می باشد.

با توجه به اینکه  این مجمع در برگزاری دوره های آموزشی هدفی فراتر از موفقیت داوطلبان در آزمون های تحصیلات تکمیلی را در سر می پروراند،  لذا با بهره گیری از اساتید خبره و توانمند، برنامه ریزی و مشاوره آموزشی، ارتقا سطح کیفی آموزش و بازدهی مطلوب،  به تبیین مبنایی مباحث و افزایش کیفیت آموزش درموفقیت های آتی داوطلبان پرداخته و همواره این مهم را مدّ نظر و مورد توجه قرار داده است. کسب رتبه-های تک رقمی و دورقمی در آزمون کارشناسی ارشد و دکترا در سال و سالهای قبل، توسط افراد شرکت کنند در دوره های آموزشی این مجمع، مهرتائیدی بر صحت این مدعاست.

دوره های آموزشی- پژوهشی تابستان و پاییز 94

معرفی دوره ها
ا- دوره آمادگی آزمون کارشناسی ارشد
این دوره ویژه  داوطلبانی با مدرک کارشناسی  رشته های مختلف تحصیلی اعم از قرآن و حدیث و غیره و همچنین حافظان کل قرآن با مدرک دیپلم ( به جهت اخذ مدرک کارشناسی) برگزار می گردد.
مواد آموزشی
1-1ادبیات عرب
1-2علوم قرآن (الاتقان)
1-3علوم حدیث


سبک آموزشی:
ادبیات عرب
دراین سیستم آموزشی متن اصلی کتاب مبادی العربیه (ج 4 )به صورت بنیادین و طرح دقیق ترین نکات با دسته بندی منضبط و حلّ چند مسئله مرتبط با موضوع تدریس می شود. رویکرد اساسی درتمامی دروس برکاربردی کردن نکات آموزشی و پیاده سازی برحلّ تستها است.
علوم حدیث
شامل تدریس کامل کتاب های تاریخ عمومی حدیث ، علم الحدیث ودرایة الحدیث است که به صورت حضوری توسط و با تأکیدبر  دقیق ترین مسائل ارائه می شود.
علوم قرآن
مباحث کتاب الإتقان سیوطی، با توجه به سرفصل های آزمون کارشناسی ارشد به صورت آموزشی و با دسته بندی منطقی وجذّاب همراه با ذکر مثال های متعدد قرآنی ارائه می شود.
تفسیر
جزوات خلاصه شده تفسیر سوره های مهم بر اساس تفسیر المیزان و تاریخ تفسیر آیه الله معرفت به همراه بیان نکات اصلی مورد سؤال در آزمون ارائه می شود.


2-دوره آمادگی آزمون دکترا ( بخش اول تک درس زبان)
تذکر:  زبان دوره آمادگی دکترا در دو بخش ارائه می گردد:  1- بخش گرامر  2- بخش درک متون، تافل و تست، ثبت نام دوره آمادگی دکترا در دروس دیگر( ادبیات عرب، علوم قرآن، علوم حدیث، تفسیر)  و همچنین بخش دوم زبان در مهرماه انجام می شود.


3-دوره کامل صرف و نحو کاربردی عربی
زبان عربي به عنوان زبان كتاب جاودان الهي و ميراث پربهاي اسلامي اعم  ازحديث ،تاريخ و تفسير وجه مشترك ميان مسلمانان جهان می باشد.  ساختارهاي بديع و دل انگيز ،‌ فراواني واژگان ، پويايي پذيرش از ديگر زبانها ،‌ تنوع در تعبير و استواري در نظام زباني، از مهم ترين ويژگيهاي اين زبان است  که فراگيري و آموزش آن را اهميت بيشتري مي بخشد، اين ضرورت براي فارسي زبانان كه از طرفي دلدادگان معارف ديني و نيازمند به استفاده از منابع اصيل آن مي باشند و از طرف ديگر،  زبان آنان با زبان عربي آميختگي فراوان داشته، بیشتر  مورد توجه می باشد. این دو ره  در راستای مد نظر قرار دادن این مهم،  با تدریس کامل کتاب مبادی العربیه (ج4) و ارائه قواعد عربی به صورت تلخیص شده نموداری علاوه بر تسهیل کردن فهم و یادگیری این قواعد، با تبیین مثالهایی سعی دارد این قواعد را به صورت کاربردی  به جهت فهم متون عربی ارائه دهد.


4-معارف اندیشه ای امامیه بر محور کتاب الکافی
بی شک کتاب کافی مهم ترین مجموعه روایی امامیه است که کمتر به معارف اندیشه ای آن پرداخته شده است. بلکه بیشتر به عنوان کتاب روایی صرف که خالی از نظام فکری ویژه ای است مورد مطالعه قرار می‌گیرد. حال آنکه بررسی کتاب کافی ، از جهت چگونگی تبویب و تقدیم و تأخیر ابواب آن و عناوین انتخابی آنها نشان می دهد کلینی ، علاوه بر آن که محدّثی بزرگ است ، متکلّمی چیره دست نیز هست و محتوا، روش و عناوینِ به کار گرفته شده توسّط وی ، ناظر به مسائل کلامیِ رایج در روزگار اوست. از این رو خوانش معرفتی کتاب کافی و آشنایی با نظام اندیشه ای کلینی امری شایسته است و می تواند آیینه‌ ای برای نشان دادن فضای فکری اصحاب نخستین امامیه باشد.


5-دوره کاربردهای اصول فقه در تفسیر قرآن
دانش اصول فقه از علومی است که مفسر قرآن بدان نيازمند است و مباحث بسياری از این منظومة معرفتی در رسيدن به مقصود خدای متعال از الفاظ و جمله های قرآن کریم نقش می آفریند.به نظر بسیاری از اندیشمندان تفسيراجتهادی قرآن٬ به آگاهی از علوم مختلفی از جمله دانش اصول فقه وابسته است و آگاهی نداشتن یا پایبند نبودن به آن٬ سبب بدفهمی آیات قرآن کریم می شود.
دوره حاضر در صدد تبيين نقش دانش اصول فقه در تفسير قرآن است و این امر را درسه حوزة مبانی٬ قواعد و منابع تفسير پی خواهد گرفت و برخی از کاربردهای عينی و عملی دانش اصول فقه در تفسير قرآن را به ویژه در غير آیات الاحکام نشان خواهد داد.

معرفی اساتید دوره ها

ردیف

عنوان درس

عنوان دوره

استاد مربوطه

1

ادبیات عرب

دوره آمادگی آزمون کارشناسی ارشد

دکترمحمد حسین منتظری 

2

علوم قرآنی (الاتقان)

دوره آمادگی آزمون کارشناسی ارشد

دکتر محمد حسین منتظری

3

علوم حدیث

دوره آمادگی آزمون

کارشناسی ارشد

دکتر محمد حسین قاسم پیوندی 

4

زبان عمومی

دوره آمادگی آزمون

دکتری

دکتر مهدی حبیب اللهی 

5

معارف اندیشه ای امامیه بر محور کتاب الکافی

دوره آموزشی پژوهشی تابستان 94

دکتر محمد حسین منتظری

6

دوره کاربردی اصول فقه

دوره آموزشی پژوهشی تابستان 94

دکتر محمد علی اسکندری 



لینک ثبت نام دوره ها

مکان ثبت نام:خیابان ابن سینا-کوی شماره 37-موسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان

تلفن تماس:  09386722848 و 95015582