سن مناسب برای انس گرفتن با قرآن

 حجت‌الاسلام «محمدمهدی طباطبائی» حافظ قرآن کریم و بنیان‌گذار مؤسسه «جامعةالقرآن‌الکریم و اهل‌البیت(ع)» در گفت‌وگو با خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس با اشاره به اهمیت محقق کردن مطالبات مقام معظم رهبری، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین روز ماه مبارک رمضان سال جاری، انس عمومی با قرآن را ضعیف ارزیابی کردند بنابراین جامعه قرآنی برای رفع این مشکل باید چاره‌اندیشی کنند.

ایجاد شور قرآنی در رسانه‌ها سبب گرایش مردم به قرآن است

وی اتحاد و همدلی تمامی دستگاه‌های فرهنگی را یکی از راهکارهای تحقق انس عمومی با قرآن عنوان کرد و افزود: برای متحد شدن فعالیت‌های قرآنی و اثرگذاری آنها در جامعه باید برنامه‌ریزی اصولی کرد که در این راستا توجه به رسانه‌ها و ایجاد شور قرآنی در بین افراد از اهمیت بسیاری برخوردار است.

این استاد حفظ قرآن کریم ادامه داد: بیش از 40 رسانه در کشور فعالیت می‌کنند که در این بین رسانه ملی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است به همین جهت مسئولان رسانه ملی باید در تولید برنامه و محتوای قرآنی بهتر از گذشته عمل کنند چرا که رسانه ملی مخاطب بیشتری دارد و بهتر از سایر رسانه‌ها می‌تواند در جامعه تأثیر بگذارد البته این امر نباید ما را از سایر رسانه‌ها غافل کند.

انس با قرآن ریشه در کودکی انسان دارد

مؤسس جامعةالقرآن، تربیت قرآنی افراد از کودکی را یکی دیگر از راهکارهای رسیدن به انس عمومی با قرآن دانست و گفت: امام صادق(ع) فرمودند: «هر جوان مؤمنی که قرآن بخواند، قرآن با گوشت و خون او را در می‌آمیزد»؛ بر همین اساس یادگیری و خواندن قرآن کریم از کودکی بسیار مهم است و ما باید فرزندان خود را از همان کودکی با قرآن مأنوس کنیم تا در بزرگسالی نیز با قرآن انس دائمی داشته باشند.

حجت‌الاسلام طباطبایی با اشاره به نقش کلیدی آموزش و پرورش در تربیت قرآنی کودکان، تصریح کرد: در دولت گذشته مدارس قرآنی تشکیل شد که البته شاید برخی از آنها کارآمدی مناسبی نداشت اما بهتر بود دولت یازدهم به جای تعطیلی این مدارس، نقاط ضعف آن را شناسایی و برای رفع آنها برنامه‌ریزی می‌کرد چرا که وجود چنین مدارسی یکی از نیازهای جامعه امروز است.

اگر آموزش و پرورش توان راهبری آموزش عمومی قرآن را ندارد؛ مسئولیت را واگذار کند

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش مسئول آموزش عمومی قرآن کریم است و باید به وظایف خود در  این رابطه به خوبی عمل کند، خاطر نشان کرد: همانطور که قانون وظیفه آموزش عمومی قرآن را بر عهده وزارت آموزش و پرورش گذاشته، این نهاد موظف است برای تحقق این وظیفه با تمام قوا عمل کند و اگر توانایی به نتیجه رساندن وظایف خود در حوزه آموزش عمومی قرآن را ندارد باید این مسئولیت خطیر را به نهادی دیگر واگذار کند.

این استاد حفظ قرآن کریم با اشاره به اهمیت توجه به مؤسسات قرآنی برای تحقق انس عمومی با قرآن، گفت: هم‌اکنون مؤسسات قرآنی بسیاری در سطح کشور فعالیت دارند به طور مثال جامعةالقرآن با 700 شعبه در مناطق مختلف کشور اقدام به تربیت قرآنی افراد می‌کند. این مؤسسات نیاز به حمایت دارند تا بتوانند مسئولیت خود را به درستی انجام دهند و نسل قرآنی خوبی تربیت کنند.